24.5.2019 ostin Varuste.netistä vip-ale hintaan 509 € Nanight dual-video paketin. Näissä on valotehoa 2x 4000 Lumenia, molemmissa 120 asteen keilalla, eli kahdella lampulla saa sopivasti suunnaten 240 asteen leveä keilan. Ajatus oli että voisin käyttää niitä sekä 7D että TG-5 kameroiden kanssa.

Kun katselin 7D:llä otettuja Scapa Flow matkan kuvia, niin aloin miettimään josko tehokkailla videovaloilla voisi korvata salamat. Olin itse asiassa aika pitkään miettinyt sitä. Salamakuvat oli vaikea saada onnistumaan, ja alkoi kyllästyttää niiden kanssa pelaaminen. Lisäksi tuntui että nämä Ikeliten 9 vuotta vanhat salamat reistailivat koko ajan. Molempiin oli jo kerran hankittu uudet akkupaketit, mutta tuntui että taas oli NiMH akuista tehot menneet. Ja aina kun nämä salamat alkavat reistailemaan, niin itse kamerakin sekoilee ja kuvaamisesta ei välillä tule mitään.

Kokeilin tällaista settiä pelkillä videovaloilla Hiidenmaan 2019 matkalla ekan kerran, siten että vaihdoin nämä vanhojen Ikeliten salamoiden tilalle Canon 7D kamerasettiin. Näissä kun on 1″ pallokiinnikkeet, niin ne saa helposti tavallisiin salamavarsiin kiinni. Tulokset olivat varsin hyviä, joten otinkin sitten Ahvenanmaan 2019 matkalle tällaisen setin.

Ahvenanmaan matkalla Canon 7D:n sukelluskotelo sitten flodasi ja kamera oli pilalla. Niin piti sitten siirtyä käyttämään TG-5 kameraa, ja virittelin nämä videovalot toimimaan sen kanssa. Kokeilin TG-5 + videovalot settiä sitten Kroatian matkalla, jonne samalla myös hommasin laajakulmalinssin.

Videovalot Canon 7D kamerasetissä

NaNight dual video, Ikelite, Canon 7D

Videovalot TG-5 kamerasetissä

videovalot ja TG-5