8.12.2017 ostin itse itselleni synttärilahjaksi uuden pokkarikameran Olympus TG-5:n.

Se sopii sukelluskoteloon PT-058, mutta niitä ei vielä saanut Suomesta kun kamera oli juuri tullut markkinoille. Joten se piti sitten tilata ulkomailta ja Oonderwaterhuis Hollannissa toimitti sen muutamassa päivässä kotiin Suomeen.

Olin menossa sukellusmatkalle Filippiineille loppuvuodesta ja pitkään mietin että minkä ihmeen kameran ottaisi tulevalle matkalle mukaan. Nyt oli taas aika tiukat painorajat tulossa ja ison 7D järkkärin raahaaminen sinne ei tuntunut hyvältä ajatukselta. Gopron olin jo hukannut eikä huvittanut ostaa uutta. Vanha Canon Ixus 980is oli jo liian antiikkinen. Päädyin sitten tähän Olympukseen kun olin lukenut siitä niin paljon hyviä arvosteluita ja se ei ollut kauhean kallis. Itse kamera oli 480 EUR, ja sukelluskotelo siihen 320 EUR toimituskuluineen.

Kamera on itsessään vesitiivis 10 metrin syvyyteen asti, mutta syvempiä sukelluksia varten se tarvitsee sukelluskotelon, ja PT-058 kestää 40 m syvyyden. Kamera kestää muutenkin kovaa kohtelua ja sen voi pudottaa 2 metristä ja sen päälle voi ajaa tankilla.

Kamera on suunniteltu erityisesti vedenalaiskuvaukseen, ja sen automaattinen valkotasapainon säätö todella toimii veden alla loistavasti. Kaikilla aiemmilla kameroilla, jopa Canon 7D:llä, piti veden alla valkotasapaino säätää manuaalisesti ja huolella, jos mieli saada värit oikein. Mutta tämä kamera tekee sen täysin automaattisesti ja oikein.

Toinen uusi houkutteleva ominaisuus on 4K videokuvaus. 7D:llä sai kyllä 1080p30 videokuvaa, mutta tämä kamera pesee 7 vuotta vanhan Canonin järkkärin videokuvauksessa.

Ja vielä yksi houkutteleva uusi ominaisuus on kuvien langaton lataus Wifillä suoraan kännykkään.

olympus_tg_5_black
olympus_pt_058_rear
Kategoriat: kameravalokuvaus