Kun Canon 7D kamera oli kastunut pilalle Ahvenanmaan matkalla 2019, niin aloitin panostamaan Olympus TG-5:n virittelyyn paremmaksi. Videovalot oli jo, mutta se mitä TG-5:sta vielä puuttui oli laajakulmalinssi. Pokkarikamera kun se on, niin siihen ei suoraan saa vaihdettua toista linssiä eli objektiivia kuten järjestelmäkameraan. Mutta lisäkelinssit onnistuu ja vedenalaiskoteloihin jopa myydään niihin kiinnitettäviä lisäkelinssejä. Tässä Olympuksen kotelossa on M52 kierteet johon löytyy paljon tarjontaa.

Googlettamalla etsin tietoja hyvistä laajakulmalinsseistä 52 mm kierteellä ja päädyin AOI UWL-04 linssiin, jossa on 160 asteen katselukulma. Ei ihan saman veroinen kuin Tokina 10 mm kalansilmässä oli, mutta saa nyt kelvata.

Tilasin laajakulmalinssin AOI UWL-04, 425 € Hollannista Oonderwaterhuisin kautta. Linssi oli tilattu 26.6.2019 ja se saapui 2.7.2019 suoraan kotiovelle UPS:n kautta.

Virittelin Olympusta varten kahvasysteemin Ikeliten kahvoista ja traystä jonka olin ostanut Chicagosta kesällä 2007. Siihen Stixin salamavarret ja kellukkeet ja siitä tuli aika näppärän oloinen paketti. Kokeilin sitä ekan kerran Kroatian matkalla ja kuvat olivat ihan kelvollisia.

Päivitys 2020: Ikeliten kahva oli turhan raskas tälle TG-kameralle joten hommasin kokonaan uuden setin.

AOI UWL-04