Thaimaan sukellusmatka 23-30.11.2006
Tein marraskuun lopulla 23-30.11.2006 ensimmäisen sukellusmatkani trooppisiin vesiin.Matkasta olen kirjoittanut pidemmän kertomuksen omalle sivulleen.
Tein marraskuun lopulla 23-30.11.2006 ensimmäisen sukellusmatkani trooppisiin vesiin.Matkasta olen kirjoittanut pidemmän kertomuksen omalle sivulleen.
Olen jo tässä jonkun aikaa halunnut alkaa valokuvaamaan veden alla. Tällä hetkellä käytössä on Olympus C-8080 Wide Zoom kamera, jonka ostin 2004. Siihen on olemassa sukelluskotelo PT-023, jonka sisällä kameran voisi ottaa veden alle mukaan. Valitettavasti näitä ei enää ole kaupoissa, kun itse kameran valmistuskin on jo lopettu. Näin nopeasti happanee Lue lisää…
Tämän artikkelin tekstin olen alunperin kirjoittanut snorkkeli.net foorumin 2007, josta se löytyy edelleenkin tämän linkin takaa. Teksti on muokattu tähän blogiin myöhemmin vuonna 2012, mutta päivätty alkuperäiseen tapahtuma aikaan vuodelle 2006.Tämä on kertomus kuinka hankin ensimmäisen kuivapukuni, jonka ostin 10.9.2006. Käytin sittemmin pukua monta vuotta, kunnes 2012 kesällä jouduin hankkimaan Lue lisää…
AOWD-kurssin viimeinen sukellus oli se josta oikeasti jäi pitkäksi aikaa kammo syviä ja pimeitä sukelluksia kohtaan. Parisen tuntia Eiralta lähdön jälkeen tulimme veneellä iltapäivällä Eggon hylylle. Jälkikäteen kohteen tietoja enemmän tutkineena ja enemmän sukeltamisesta ymmärtävänä pidän Eggon isona riskinä sitä että se on aivan vilkkaasti liikennöidyn laivaväylän alla. Isot muskeliveneet Lue lisää…
AOWD-Kurssin neljäs sukellus oli sitten tarkoitus olla se syväsukellus, eli sukellus 30 metriin johon tämä AOWD-kortti sitten antaa “pätevyyden”. Vene lähti reissuun toisen päivän aamuna kohti Eiran hylkyä, jonne saavuttiin puoliltapäivin. Olin jotain kuullut Eirasta, että se on hieno kohde ja ”aika syvällä”. Lokikirjan mukaan kyseessä oli itselleni sukellus numero Lue lisää…
AOWD-kurssin ensimmäisen venesukelluspäivän päätteeksi piti vielä suorittaa se pakollinen vedenalainen suunnistus. Koska sitä ei ulkomerellä olisi kunnolla saanut tehdyksi, ope päätti että tehdään se Hangonkylän uimaranalla, veneen satamapaikan lähellä. Roudatiin sitten kurssilaisten sukelluskamat rannalle, mutta ope ei jaksanut varsinaisesti tulla mukaan sukeltamaan joten hän jäi itse hiekkarannalle aurinkoon istuskelemaan shortseissa, Lue lisää…
AOWD-kurssin ensimmäisen sukelluksen jälkeiseen veneeseen nousun yhteydessä oli joku porukasta onnistunut kämmentämään firmalta lainatun painovyön kanssa ja pudotti sellaisen yli laidan 18 metrin syvyyteen. Tästä sai Hessu neronleimauksen ja päätti että AOWD-kurssilaiset saavatkin nyt harjoitella etsintää ja nostoa, ja käydä noutamassa sen firman painovyön sieltä pohjalta. AOWD-kirjasta ”etsintä ja nosto” kappaletta Lue lisää…
Tämä kuluu sarjaan AOWD-kurssi, jonka edellinen osa on tässä. Reissun ensimmäinen sukellus oli Hangossa Keulakuvahylylle (Elisabeth & Osborne). Hylky on (Hanko Divingin toimesta) hyvin poijutettu siten että poiju on parin tonnin betonilaatassa hylyn vieressä kiinni, ja laatalta menee 20 metrinen merkkinaru hylyn luo. Pohja on 18 metrissä, hylyn kokka 12 Lue lisää…
Päivitys 2022 Kirjoitin tämän artikkelin ja sen jatko-osat alun perin snorkkeli.net foorumille vuonna 2007, josta se löytyi niin kauan kun snorkkeli.net oli olemassa. Aikoinaan erittäin suosittu foorumi lopetti toimintansa vuonna 2021. Olen siirtänyt kirjoitukset tähän blogiini myöhemmin, mutta päivännyt kirjoitukset blogiin tapahtuma-ajan tuntumaan elokuulle 2006.Snorkkeli.net foorumin yleisön pyynnöstä kirjoitin kertomuksen kuinka Lue lisää…
Ekat varusteet Pian ensimmäisen oman avovesisukelluksen 5.7.2006 jälkeen päätin aloittaa laitesukeltamisen harrastuksen aivan tosissaan. Eli niinpä seuraavaksi piti hankkia varusteet. Todettakoon että lähes kaikki 2006 hankitut varusteet vaihtuivat myöhemmin uusiin. Tätä kirjoitusta on korjailtu vuosien varrella ja viimeisin päivitys on 2021. Netistä etsimällä kesäkuussa 2006 sain selville että kaikki tarvittavat Lue lisää…