Ostin Voipion Mikon myynnissä olleet vanhat 2×10 litraiset tuplapullot 16.5.2008 ja siirryin käyttämään niitä tupla-15:n sijaan. Näillä pulloilla on sukeltanut kaikki ilma- ja nitroksi-sukellukset sen jälkeen.

Tammikuussa kasatut tupla-15 litraiset osoittautuivat aivan liian painaviksi käsitellä. Olin 2008 keväällä harjoitellut niillä sukeltamista uima-altailla. Sitten Punaisella Merellä 2008, sukelsin vuokratuilla tupla-12 alupulloilla. Vasta matkan jälkeen pääsin sukeltamaan niillä avovedessä, Kuplan LSSJK kurssin ensimmäisella avovesiharjoituksella.

Nämä tupla-15:t oli kasattu sinkkusukeltamiseen tarkoitetuista teräspulloista, joiden taara on aika iso. Yhdessä ne olivat niin painavat, että vaikka sukelsin kuivapuvulla, niin ylimääräistä painoa ei tarvittu grammaakaan. Sitten kun wingin päästi tyhjäksi niin pullot painoivat sukeltajan kohti pohjaa kuin kiven. Wingissä oli pakko pitää paljon ilmaa ja neutraalin nosteen pitäminen vaihtelevissa syvyyksissä oli erittäin haasteellista. Totesin pian että näillä pulloilla ei nyt ainakaan P3-kurssia suoriteta. Onneksi nuo tupla-10 tulivat sopivasti myyntiin ja opinkin niillä sukeltamaan sen verran hyvin että P3:n sain kunnialla läpi.

Siirtyminen sinkkupullosta suoraan tupliin juuri ennen P3-kurssia ei ehkä ollut kaikkein viisain teko, mutta toisaalta kaikki muutkin meidän P3-kurssilla olivat jo tuplapulloilla sukeltavia, ja P3-kursseja on varsin harvoin tarjolla.

tupla-10 setti
Kategoriat: välineet