Ensimmäinen Viking kuivapuku, jonka hankin syksyllä 2006 on alkanut vuotamaan vähän joka paikasta eikä ole enää ”kuiva” puku. Puvulla on nyt sukellettu vajaat 7 vuotta, reilut 200 sukellusta enimmäkseen Suomen vesissä. Kerran puku oli mukana Egyptissäkin vuoden 2008 Punaisen Meren reissulla. Olen paikkaillut pukua sieltä sun täältä, mutta nyt alkaa tuntumaan siltä että aina kun yhden vuodon saa tilkittyä, niin jostain muualta ilmaantuu aina uusi, ja enää ei ole edes kovin selvää mistä vuotaa. Olen lopullisen kyllästynyt puvun paikkailuun ja vuotoihin, joten paras ostaa uusi. Nyt oli Jussarön leiri tulossa viikonloppuna, joten uusi puku olisi hyvä olla ja sen saisi siellä myös sisäänajettua.

Etsin netistä tarjolla olevia kuivapukuja, ja varuste.netissä näytti olevan DiveRite 905 omaa kokoa hyllyssä, ja hintakin oli siedettävä 854 EUR (VIP-alennuksella). Tarkemmin puvun malli on ”Dive Rite 905 Exp takavetoketjulla, irtohuppu, Sininen, XL, Kaksi sivutaskua”. Monella Kuplalaisella on myös 905 puku, joten se vaikutti luotettavalta valinnalta.

Vain 1 kappale oli hyllyssä, joten tilasin sen verkkokaupan kautta, ettei kukaan ehdi nappaamaan sitä viimeistä. Laitoin samaan tilaukseen Si-Techin mansettirenkaat kuivahanskoja varten, hinta 45 EUR. Irtohuppu oli jo ennestään. Ja aluspukukin oli. En ajatellut ostaa uutta aluspukua vielä. Vikingin puvun mansettirenkaat olivat olleet aika hankalat avata ja monet Kuplassa käyttävät näitä Si-Tech renkaita, joten päätin vaihtaa niihin samalla.

Menin samantien myymälään 28.7.2012 kokeilemaan pukua. Se vaikutti sopivalta, joskin kaulamansetti oli aika kireä. Mutta kaulamansettia voi leikata avarammaksi tarvittaessa, jos ei se käytössä löysty tarpeeksi. Niin sitten ostin siitä uuden puvun tarkoituksena sukeltaa sillä Jussarön leirillä.

Kuivapuku 905

Tuotteen kuvaus


Patentoidulla saumalla tehty 905 kuivasukelluspuku kestää kovimmankin käytön. Saumat hitsataan ja tällä varmistetaan jopa materiaalia itseään vahvempi sauma. 905 on ammattikäytössä raivaaja- ja taistelusukeltajilla Suomessa ja ulkomailla sekä useilla muilla viranomaisilla.

Huom. Irtohuppu ei sisälly hintaan, ostettava erikseen.

Ominaisuudet:
- Dynat 900 mm hartiavetoketju
- Latex kaulamansetti
- Neopreenisaappaat
- Säätötilavuusventtiilit
- Henkselit
- Reisitaskut missä kiinteät narut varusteille tai Molle/Pals kiinnitysjärjestelmä, joka on amerikkalainen kiinnitysmekanismi, johon saat kiinnitettyä erilaisia taskuja.
- Kantokassi ja huoltosarja
- Materiaalit: Parmasoft trilaminaatti, jossa polyester/cordura kerrosten välissä kuusinkertainen butyylisively. 530g /m2.
- Saumaus: Korkeajakso hitsattu ilman läpiompeleita. Kansainvälisesti patentoitu saumausmenetelmä ja Parmasoft materiaali takaavat kestävän vesi- ja kaasutiiviin kuivapuvun.

Mukana täyttöletku.


Takuu
36 kk