Jo viime vuonna suostuin ottamaan nakin Kuplan Hinkkivastaavaksi, eli huolehdin veneestä. Niin tänä keväänä oli taas edessä veneen keväthuollot ja vesillelasku. Kevät oli tänä vuonna tosi myöhässä ja kylmää tosi pitkään. Vene talvehtii Otasatamassa pukeilla pressukatoksen alla.

Ensimmäinen keväthuolto 16.4.

16.4.2022 organisoin ensimmäisen keväthuollon, jossa purettiin pressut päältä, asennettiin akut takaisin, valomasto ylös, plotteri kiinni, sähkölaitteiden huoltoa, magnesiumanodien vaihto ja perävetolaitteen öljynvaihto. Ilmeisesti pressut oli vuotaneet, koska pilssipumppua sai käyttää pitkän tovin, että sai kaiken veden ulos pilssistä.

Toinen keväthuolto 23.4.

Seuraavana viikonloppuna 23.4.2022 tehtiin sitten pohjan maalaus. Hinkki on alumiinivene, joten vain alumiiniin sopivia maaleja voi käyttää. Jo monta vuotta ollaan käytetty Bilteman Alu Lake maalia, joka on biosiditön ja sopii myös teekkareiden budjettiin. Sitten oli 2 viikkoa aikaa antaa pohjamaalin kuivua ennen vesille laskua. Talkoopäivä päätettiin sauna-illalla, jonka aikana pelattiin monta kierrosta ruusua. Pääsin lopulta kotiin vasta 4 maissa.

Siitä seuraava viikonloppu oli ensimmäinen vapaa vappu kahteen vuoteen, joten mitään venettä koskevia aktiviteetteja ei siihen voinut suunnitella ja vapun mukaan siis huoltopäivät oli lukittu. Vene piti saada vesille P1-avovesiä varten 7.5. Itse en päässyt vesillelaskuun mukaan kun oli lähdettävä Norjaan sukeltamaan. Monta vuotta suunniteltu Norjan matka toteutui viimein 7-15.5.2022.

Yllättäen Hinkillä ei sitten tehtykään yhtään sukelluskeikkaa kun olin matkoilla, joten näytti että Kuplan ”Helsingin Helpot” viikonloppu 21/22.5. olisi sitten ensimmäiset venekeikat Hinkillä.

Venekauden avaus 22.5.

Lauantaina 21.5. ei vieläkään merelle päästy ja itse olin lupautunut muihin hommiin. Sunnuntaiksi 22.5. oli suunniteltu aamulähtö Coolaroolle ja iltapäivän lähtö GA:lle. Ilmoittauduin aamulähdölle kippariksi ja listalla oli parhaimmillaan 12 nimeä. Lähdön koittaessa meitä oli enää 9 lähdössä merelle. Sääennuste näytti että aamusta voisi olla hiukan kova keli, mutta iltapäiväksi tuuli ja aallot laskevat. Niin lähdettiin sitten klo 10, yhdeksän sukeltajan voimin kokeilemaan minne pääsisi sukeltaa.

Menomatka oli vähän pomppuisaa, mutta ei mahdoton, joten päästiin Coolaroolle. Paluumatka olikin jo leppoisampaa keliä. Coolarolla ei ollut vielä mitään poijuja, mutta maalitettiin kone heittopoijulla. Mukana oli paljon P1:ä ja yksi elämänsä ensimmäiselle venesukelluskeikalla, joten sukellettiin vain Coolaroon koneella. Näkyvyys veden alla oli todella hyvä. Kaikki saivat sukellettua ja sukellukset menivät kaikki hyvin ilman mitään isompia ongelmia.

VA-kamera oli veneessä mukana, mutta nyt kun sukelsin kahden P1:n kanssa, niin kameraa ei voinut ottaa sukellukselle, joten vain muutamat pintakuvat jäivät tästä venekauden avauskeikasta muistoksi.

Sukelluskeikan kuvat: https://leiman.kuvat.fi/kuvat/Sukellus-SCUBA/2022/2022+Finland/2022-05-22+D851+Coolaro/

Oma sukellusloki:

https://divelogs.de/dive/3376720

20220522_152615
Kategoriat: KuplaSuomi