2011 Matkakertomus: Indonesia MSY Seahorse

Matkakertomus Indonesian sukellusmatkalta 8-25.3.2011. Tämä on pitkä ja täydellinen matkakertomus. Matkasta on julkaistu aiemmin lyhyempiä blogiartikkeleita: Sukellusten luettelo sukellus päivä aika min syvyys  sijainiti  kohteen nimi  351 11.3.2011 16:52 56 12,2  Ambon   Tg. Soli  352 12.3.2011 8:21 41 26,9  Nusa Laut (Saparua)   Ameth Sandy  353 12.3.2011 11:25 59 25,3  Nusa Lue lisää…

Riuttakoukku ja pointteri

Indonesian matkalla ostin MSY Seahorselta myynnissä olleet uudet sukellusvarusteet: riuttakoukun ja metallipointterin. Nämä olivat Indonesialaista tekoa ja maksoivat vain pari kymppiä. Mutta olivat kyllä huippulaatuista käsityöta ja haponkestävää taatusti ruostumatonta terästä. Pointteri Metallipointterilla voi osoittaa muille kiinostavia juttuja meren alla, ja sillä onnistuu jopa mikroskooppisen pienten eliöiden, kuten kääpiömerihevosten osoittelu Lue lisää…

Bandasaarten sukellus

Bandasaarten historiasta kirjoitin edellisessä tämän sarjan artikkelissa, tässä kerron sukeltamisesta Bandasaarilla. Alla kartta Bandasaarista, saaret näkyvät matkareittimme kartan alareunassa. Saavuimme Bandsaariin kuuluvalle Pulau Runille aamuyöstä sunnuntaina 13.3.2011. MSY Seahorse oli ajanut yötä myöten allokossa Nusa Lautista.Bandasaaria ympäröi kilometrien syvyinen meri, joka virtaa jatkuvasti. Itse Bandasaarilla ja Bandamerta ympäröivillä maa-alueilla on varsin Lue lisää…

Ambon-Sorong MSY Seahorsella, ilmasto ja ympäristö

Tämä blogiartikkeli kuluu kategoriaan “RajaAmpat-2011” joka kertoo Indonesian matkasta.Risteilyllä MSY Seahorsella Ambonista Sorongiin reitillä kulkemamme alueet sijaitsevat aivan päiväntasaajan tuntumassa. Ambon on 3 astetta päiväntasaajan eteläpuolella ja matkan lopulla melkein tavoitimme päiväntasaajan. Mitään varsinaisia vuodenaikoja ei tuolla alueella ole, ympäri vuoden on merellä ja saarten rannoilla noin 28..32 asteen lämpötila, merivesi muutaman Lue lisää…

BANDASAARTEN HISTORIA

Tämä blogiartikkeli kuluu kategoriaan “RajaAmpat-2011” joka kertoo Indonesian matkasta. Matkallamme MSY Seahorsella poikkesimme kahdeksi päiväksi Bandasaarille, joilla on mielenkiintoinen historia, ja sukelluskohteina ne ovat erityisen hienoja. Bandasaaret ovat muutaman vulkaanisen pienen saaren ryhmä keskellä Bandamerta, reilut 100 km ison Seramin saaren eteläpuolella. Bandameri on erittäin syvä, pääosin yli 2000 metriä ja syvimmät Lue lisää…

Päivä- ja sukellusohjelma MSY Seahorsella

Tämä blogiartikkeli kuluu kategoriaan “RajaAmpat-2011” joka kertoo Indonesian matkasta. Joku voisi kuvitella että aika käy pitkäksi purjeveneessä pitkällä risteilyllä. Tosiasiassa reissulla mentiin tukka putkella auringonnoususta iltaan, ja illalla uni kyllä maittoi.Päivän ohjelma MSY Seahorsella on tyypillisesti seuraavanlainen: Sukellukset suoritettiin seuraavan ohjelman mukaan, joka siis toistui edellä olevan päiväohjelman jokaisessa kohdassa “sukellus“, eli Lue lisää…

MSY Seahorse risteilyn pintakuvia

Tämä blogiartikkeli kuluu kategoriaan “RajaAmpat-2011” joka kertoo Indonesian sukellusmatkasta vuonna 2011. Koko Indonesian matkalta 8.3.-26.3.2011 kertyi 1376 kuvaa pinnan päältä. Vuoteen 2013 asti tässä oli linkki PicasaWebissä näytettyihin kuviin, mutta Google lakkautti palvelun. Nyt kuvat löytyvät kahdesta muusta palvelusta: Ihan kaikki kuvat lajiteltuna päivittäin: Valikoima kuvia (photos.leiman.fi) Diaesitys valikoimasta kuvia.

Indonesian matkan valmistelut, hinta ja aikataulu

Vuoden 2011 Raja Ampatin matkamme järjestely aloitettiin jo vuonna 2008 silloin tehdyn Punaisen Meren reissun päätteeksi. Hannu alkoi keräämään listaa Raja Ampatin live-aboard matkasta kiinnostuneista, ja silloin ajankohdaksi kaavailtiin 2010 kevättä. Kun listalle alkoi kertymään tarpeeksi nimiä, matkan ajankohdaksi tarkentui kevät 2011, ja tukialukseksi valittiin MSY Seahorse, jonka kapasiteetti on Lue lisää…

Sukelluskohteet Ambon-Sorong reitillä

Tämä blogiartikkeli kuluu kategoriaan “RajaAmpat-2011” joka kertoo vuoden 2011 Indonesian matkasta. Suurin osa Ambonin ja Sorongin välisellä reitillämme olleista sukelluskohteista olivat riuttaseinämiä saarten rannoissa tai saaria kiertävillä ulkoriutoilla, tai 5…10 metrin syvyyteen nousevia pinaakkeleita salmissa. Seinämät putosivat usein laitesukeltajille tavoittamattomiin syvyyksiin. Paikoitellen saattoi olla tasanteita ja erilaisia korallimuodostelmia, joskus läpi uitavia Lue lisää…

MSY Seahorse

Vuoden 2011 Raja-Ampatin matkamme tukialus oli MSY Seahorse, jota operoi espanjalaisten omistama PT. Indo Cruises Indonesiassa.MSY Seahorse on rakenteeltaan alueelle melko tyypillinen tukialus. Se on puinen “Lamba”-tyyppinen “Phinisi“, moottoroitu kaksimastoinen purjelaiva. Se on rakennettu Sulawesin saarella paikallisesta kovapuusta perinteisin menetelmin – eli puuosien liittämiseen ei käytetä mitään metalliosia. “Phinisi” alustyyppi Lue lisää…