Antonion poijulla

Pääsiäinen vuonna 2022 oli harvinaisen myöhään, mutta niin oli talvikin ollut epätavallisen runsasluminen, joten vielä pääsiäisenä oli vesi kylmää. Silti piti sukeltamaan päästä ja harjoittelemaan ennen tulevaa Norjan sukellusmatkaa.

Vetokannas 15.4.2022

Vetokankaan patsas

Sukellusseura Kupla järjesti pitkänperjantain tapahtuman Vetokannaksen sukelluspaikalla Porkkalanniemen kärjessä. Marcin on sieltä vuokrannut sukelluskäyttöön tämän pienen rantapalstan, joka on osa Vantaan kaupungin omistamaa ulkoilualuetta. Lähellä rantaa on pieni kylmä hirsimökki, joka on oivallinen tukikohta sukeltajille. Rannasta pääsee helposti veteen ja syvyyttää löytää enimmillään 18 metriä. Se onkin oivallinen paikka sukelluskurssien avovesiharjoituksiin ja helppo paikka harjoitella sukeltamissa Suomenlahden oloissa. Mökin lähelle pääsee ajamaan Vetokankaan parkkipaikalle kapeaa metsätietä, tien alussa on lukollinen portti.

Tein Vetokankaalla lähes nolla-asteisessa vedessä ja aivan surkeassa näkyvyydessä puolen tunnin sukelluksen. Sukellus meni kuitenkin ihan hyvin ja tämä oli hyvä harjoitus. Kaikki välineet toimivat täysin ongelmitta ja kuivapuku oli täysin kuiva. Kamerakin toimi, vaikka noin huonossa näkyvyydessä ei mitään hyvin kuvia voinut saada. Uutuutena pohjalle oli sijoitettu Moai-patsas, josta kumminkin sain jonkinlaisen kuvan. Vesi oli tosiaan jäätävän kylmää, mutta Weezle Extreme Plus aluspuvulla pärjäsi sen 30 min ja sitten olivat sormet ja varpaat aika kohmeessa. Lumien sulamisvedet ilmeisesti pilasivat näkyvyyden.

Valokuvia: https://photos.leiman.fi/d840

Antonio 18.4.2022

Antonion perällä

Sukellusseura Kuplan porukalla tehtiin sukelluskeikka Antonion hylylle Lappohjan satamassa. Tämä oli itselle kauden 2022 ensimmäinen hylkysukellus. Kohde oli sama jossa myös tein kauden 2021 viimeisen sukelluksen marraskuussa.

Vesi oli edelleenkin lähes nolla-asteista, ja näkyvyys melko heikkoa, 2…4 metriä. Sukellus sujui hyvin ja välineissä ei mitään ongelmia.

Valokuvia: https://photos.leiman.fi/d841