IMG_2255.JPG

IMG_2255.JPG


Sukelluskauden avaus vuodelle 2012 Suomenlahdella toteutui omalta osaltani lauantaina 26.5. Osallistuin Kuplan perinteiselle Helsingin Eteeristen keikoille. Keikkojen totetuminen näytti viime hetkiin epävarmalta, koska veneiden kunnosta ei ollut täyttä varmuutta ja kippareita oli vaikea löytää. Lopulta Teemu O. ja Jaakko saatiin lähtemään joten suuret kiitokset heille.
Aamupäivästä lähdimme sekä Hinkillä että Irmelillä Coolaroon koneelle. Veneet irtosivat laiturista klo 9:15, sukeltajia on 14 kyydissä, suuri osa kevään tuoreita P1:iä. Keli merellä oli mahtava, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, oli lämmin, aaltoja ja tuulta tuskin nimeksi. Venematka vei 30 min ja pääsimme melko pian veteen. Näkyvyys Coolaroon koneella oli varsin kelvollinen. Akselilla pyöri iso punavärinen rasvakala, jonka ilmeisesti kaikki bongasivat. Kaikki sukellukset menivät mallikkaasti ja mitään alkukauden häröilyä ei esiintynyt missään määrin ja kaikki tuoreet P1:t sukelsivat oikein taitavasti. Veden lämpö oli noin 12 astetta 10 metrissä.
IMG_2299.JPG

IMG_2299.JPG


Itsellä vuosi kuivapuvun oikea lahje ja jalka kastui polvesta alaspäin, mutta onneksi oli näin lämmin keli, joten tästä ei ollut isompaa haittaa. Puvussa oleva reikä on mikroskooppisen pieni ja mahdottoman vaikea löytää. Käväisin Teemun kanssa 10 metrissä ja kiersin koneen ja kaikki ympäröivät romut muutamaan kertaan. Sukellusaika 45 min.
Pääsimme Otaniemeen takaisin jo klo 12 maissa, ja seuraava lähtö oli klo 15, jolloin suuntasimme molemmilla veneillä Tiilihylylle. Jounin kanssa kävimme katsomassa hylkyä 22 metrissä ja löysimme sen sekä kaikki tiilet heti. Bongasimme kivinilkan, teistin, paljon tokkoja ja ison kampelan. Lämpö 22 metrissä oli 7…8 astetta ja kuivapuvun taskussa dekokalja kylmeni siis hyvin. Näkyys oli taas ihan OK, joskin parempaakin on joskus nähty. Keli merellä edelleenkin mitä parhain ja myös iltapäivän sukellukset sujuivat onglemitta kaikilta.
IMG_2310.JPG

IMG_2310.JPG


Otin mukaan pokkarikameran sukelluskotelossa ja nappailin jonkun määrän kuvia pinnan päältä ja alta. VA-kuvat olivat normaalia pokkaritasoa, enimmäkseen ilman salamaa. Osa aika huonojakin, mutta kertovat tarinaa sukellusten kulusta.

SU 27.5.

Sunnuntaina aamulla 27.5. kävin vielä Hinkillä uudestaan Coolaroon koneella, ja sitten yritin löytää sieltä perälle, mutta perää ei löydetty. Ehkä mentiin liikaa pohjoiseen päin?
Otin kuvia Canon 7D:llä ilman salamalaitteita.

Sukelluslokin tiedot:

  1. http://en.divelogs.de/dive/473855
  2. http://en.divelogs.de/dive/473856
  3. http://en.divelogs.de/dive/473861

 

Kaikki valokuvat molemmista lauantain keikoista täällä:

G+ valokuva albumi