San Fransisco Maru


Palasin maanantaina 25.3.2013 aamulla pitkältä yli kolme viikkoa kestäneeltä Truk Laguunin reissulta. Reissu sujui lähes suunnitelmien mukaan ja ilman isompia ongelmia, selvisin siis hengissä ja se oli upea kokemus.
Ennen reissua oli järjetön kiire sekä töissä saada edes johokin kuntoon hommat ennen lähtöä ja kotona kamoja valmistellessa ja pakatessa. Niinpä sitten reissun jälkeen oli yhtälailla järjetön kiire, joten blogiin kirjoittelu sai jäädä vähäksi aikaa.

Nyt alan pikkuhiljaa löytämään aikaa matkakertomuksen väsäämiseen ja valokuvien läpikäyntiin, joten laitan tähän blogiin juttua ja kuvia sitä mukaa kun saan tehtyä. Valokuvia tuli otettua taas useita satoja, veden alta ja vähän päältäkin, sekä hiukka videoitakin.

Sukelluksia kertyi Truk Laguunilta kaikkiaan 35 kappaletta, joista syvin oli  60,4 metriä. Keskimäärin sukellukset olivat aika syviä ja moni niistä oli dekompressiosukellus.
Suoritin reissulla TDI Trimix Diver kurssin, ja siihen kuuluvina esitietovaatimuksina myös Decompression Procedures ja Advanced Nitrox kurssit. Kurssiin liittyviä sukelluksia oli tusinan verran ja näillä tuli opeteltua ja harjoiteltua käytännösssä kahden dekopullon ja Trimix-selkäkaasun kanssa toimiminen, dekompressiosukellusten suunnittelu ja toteutus 60 metrin sukellussyvyyteen asti.